Groep 5- Nieuws

789,777,771,753

Zorgen voor dieren

vrijdag, 20 mei 2022

We zijn druk aan het werk met het project: "Zorgen voor dieren". Veel dieren zijn bij ons in de klas op visite geweest.  De kinderen hebben geleerd wat een silhouet is en hebben dit natuurlijk ook in een kunstwerk laten zien.

Zorgen voor dieren

maandag, 04 april 2022

Voor de opening van ons Jeelo project “zorgen voor dieren “ was vandaag de Dierenambulance op school. We mochten een kijkje in de ambulance nemen en konden onze vragen stellen.  

Automatiseren

vrijdag, 11 maart 2022

Deze periode zijn wij hard aan de slag met het automatiseren van het optellen, aftrekken en vermenigvuldigen. Dit doen wij met leuke en actieve spelletjes.  Voor een van onze favoriete spelletjes gebruiken wij speciale dobbelstenen (zie het plaatje).  De leerlingen werken in tweetallen. Ze gooien met de dobbelstenen en moeten dan bijvoorbeeld zo snel mogelijk de cijfers die zij zien bij elkaar optellen.

Start nieuwe schooljaar

donderdag, 23 september 2021

Groep 5 is goed van start gegaan dit schooljaar.  We zijn aan de slag gegaan met het eerste Jeelo project: Omgaan met Elkaar. Één van de opdrachten binnen dit project was: Maak een woordweb van je eigen sociale netwerk. We kunnen daardoor zien en bespreken wie belangrijke mensen in je leven zijn. Een eyeopener voor de kinderen was hoe groot hun eigen sociale netwerk al is! Hun kleurige werkstukken sieren nu de gang. In de Kiva lessen spreken we samen af wat we nodig hebben om een...
© 2013-2021 Stichting Sint Bavo | Webdesign: MitZ.nl